GGBS

GGBS (Mlevena granulisana šljaka iz visoke peći) je visokokvalitetno hidraulično vezivo s malim nivoom ugljenika (beli prah) za formulaciju građevinske hemije visokih performansi. Može se koristiti u svim malim primenamaza za malterisanje, poboljšavajući konkurentnost formulacije.

GGBS jedinstvene karakteristike čine ga idealnim rešenjem za snižavanje ugljenika i povećavanje trajnosti suvih mešavina proizvoda.

GGBS koristi se za formulisanje maltera za suvu mešavinu sa boljim reološkim ponašanjem, kontrolisanim ponašanjem u uslovima i razvojem čvrstoće, poboljšanom izdržljivošću, manjim cvetanjem i otpornosti na vatru.


Karakteristike

  • Poboljšana obradivost: olakšava stavljanje, izlivanje, mešanje i sabijanje u svim primenama, a posebno pod visokom temperaturom.
  • Niža toplotna hidracija: smanjuje rizik od termičkog pucanja.
  • Otporan na sulfat: produžava život gradevina.
  • Otporan na hlorid: pomaže u smanjenju rastvorljivosti ostataka poput hlorida.
  • Belja boja: smanjuje potrebu za pigmentom i stvara estetskiji izgled.
  • Završne obrade: rezultiraju sa manjim oštećenjima i glatkijom površinom.

Primena

Lepljivi malteri za pločice

GGBS se može koristiti u formulaciji lepila za pločice za postizanje C1 i C2 razreda, kao i specifičnim dizajnerskim formulacijama, u skladu sa Evropskim standardom EN 1200 2007 «Lepak za pločice, zahtevi, procena usaglašenosti, klasifikacija i oznaka postavlja zahteve za lepak za pločice na bazi cementa».

Primene premazivanja

GGBS se može koristiti za formulisanje maltera za premazivanje u skladu sa Evropskim standardom EN 998 -1 „Specifikacija za malter za zidanje - Deo 1 Malter za izvodenje i malterisanje“.

Zidni malteri

GGBS se može koristiti za formulisanje zidnih maltera u skladu sa Evropskim standardom EN 998 -2 „Specifikacija za malter za zidanje - Deo 2 Malter za zidanje“.

Tehnički malteri

GGBS se može koristiti za formulisanje maltera koji se koriste u agresivnim okruženjima, kao što su poljoprivredna primena i hemijski agresivna okruženja.


© copyright Balkchem 2021 | Powered by