Hladni krovni premazi

Uvod

Rastuće tržište stambenih zgrada postavilo je veću potražnju za električnom energijom za hlađenje u toplijim klimatskim regionima. Ovaj zahtev stvorio je mogućnosti kompanijama za premaze da istražuju premaze koji reflektuju solarnu toplotu kao sredstvo za borbu protiv rastućih troškova energije. Dva popularna područja koja se istražuju u arhitektonskom prostoru su krovni i zidni premazi. Tipično, sunčeve toplotno reflektujuće premaze karakterišu velika solarna refleksija i visoke vrednosti emisije u termalnom infracrvenom regionu. Beli elastomerni asfalt u vodi i aluminijum pigmentirani su dve vrste premaza koji se koriste za ovo novo tržište. Postoji mnogo vrsta veziva u okviru elastomerne klase. Ova studija se fokusira na upotrebu 100% veziva na bazi akrila u beloj pigmentiranoj formulaciji.

Solarna refleksija za spoljne površine

  • Spektralna raspodela sunčevog zračenja podeljena je na tri regiona: UV (200-400 nm-5% energije sunčeve svetlosti), vidljivi (400-700 nm-45% energije sunčeve svetlosti) i bliski IR (700-2500 nm-49% energije sunčeve svetlosti i oseća se kao toplota).
  • Približno 96% sunčeve svetlosti pada u opsegu 400–2500 nm, pa je analiza podataka u ovom regionu od posebnog interesa.
  • Vrednosti refleksije sunca su obično > 80% za premaze formulisane posebno kao „hladne“ krovne boje, što znači da apsorbuju i / ili prenose <20% upadne energije.

potražite kompletna istraživanja

© copyright Balkchem 2021 | Powered by