Visoka tehnologija 3M staklenih mehurića

3M stakleni mehurići se koriste kao aditivi u neverovatnoj raznolikosti proizvoda. Na primer, mogu se formulisati u brzosušeće, zaptivne materijale sa malim skupljanjem i druge građevinske materijale. Oni pružaju širok spektar dodatnih pogodnosti u primenama, od sportske opreme do solarne reflektujuće boje. Kao sastojak plastičnih delova Vašeg automobila, stakleni mehurići pomažu u smanjenju težine vozila, poboljšavajući efikasnost goriva. 3M stakleni mehurići mogu smanjiti težinu cementa koji se koristi za ojačavanje naftnih bušotina i koriste se u podvodnoj izolaciji cevi, što omogućava izvlačenje više nafte sa dna mora. Širom sveta, 3M stakleni mehurići pomažu u povećanju produktivnosti ... ispunjavanju novih dizajnerskih izazova ... poboljšavanju performansi proizvoda ... i pretvaranju „onoga što je moguće“ u „ono što je sledeće“.

Tehnologija stakla

Soda kreč staklo

Soda kreč staklo je „originalno“ staklo, koje se u svom najosnovnijem obliku pojavilo pre više hiljada godina. Takođe je poznato kao krunsko staklo, visoko-silicijum-dioksid natrijum-kreč koji se u prošlosti koristio za prozore. Soda krečno staklo sastoji se od SiO₂, natrijum oksida (soda) i kalcijum oksida (kreč). Soda krečno staklo sastoji se od oko 90% stakla koje se koristi u svetu, uključujući većinu prozora, posuđa, proizvoda za osvetljenje i, takođe, kao i u bocama i čašama!

Borosilikatno staklo

Borosilikatno staklo je „projektovano“ staklo razvijeno specijalno za upotrebu u laboratorijama i za primene u kojima su termički, mehanički i hemijski uslovi preoštri za standardno soda krečno staklo tipa domaćinstva. Neka uobičajena imena borosilikata su Pyrex ™ kompanije Corning i Duran ™ kompanije Schott Glass. Kao i većina čaša, glavna komponenta borosilikatnog stakla je SiO₂. Velika razlika je u tome što ima borov oksid i razne druge specijalne elemente umesto „sode i kreča“, što mu daje izvanredne kvalitete.

3M stakleni mehurići od soda kreč borosilikata

3M stakleni mehurići od soda kreč borosilikata napravljeni su od kombinacije borosilikatnog stakla i soda kreč stakla, tako da kombinuju čistoću i trajnost, dok su hemijski inertni i vodootporni. 3M stakleni mehurići imaju glatku, neporoznu površinu, a njihov sferni oblik nudi niz prednosti u odnosu na aditive nepravilnog oblika ili uobičajena punila. Sastav soda kreč borosilikatnog stakla, hemijski stabilan 3M staklenih mehurića pruža izvrsnu otpornost na vodu za stvaranje stabilnijih emulzija. Takođe su nezapaljivi i neporozni, pa ne upijaju smolu. Njihova niska alkalnost daje 3M staklenim mehurićima kompatibilnost sa većinom smola, stabilnu viskoznost i dug rok trajanja.

Saznajte više o

© copyright Balkchem 2021 | Powered by