SFERAT E ZBRAZËTA PREJ QERAMIKE

Sferat e zbrazëta prej qeramike janë mikrosfera të zbrazëta të cilat përmbajnë gaze si azoti dhe dioksidi i karbonit me shtypje negative. Ato janë materiale me dendësi të ulët dhe me peshë të lehtë, të cilat ofrojnë një forcë të madhe ngjeshëse, pikë të lartë shkrirjeje, rezistencë të lartë elektrike, koeficient të ulët të përcjellshmërisë së nxehtësisë dhe tkurrjes termike, rezistencë të lartë ndaj gërryerjes e shumë më tepër. Ato mund të luajnë një rol të rëndësishëm në aplikime të shumta dhe të sjellin një përfitim të konsiderueshëm ekonomik në shumë drejtime.


Karakteristikat

  • Dendësi e ulët.
  • Rrrjedhshmëri e lire.
  • Formë sferike.
  • Forcë e madhe shtrypëse.
  • Karakteristika më të larta termike.
  • Kimikisht inert (i pandryshueshëm).

Aplikimet

Puset e naftës, Llaçrat e çimentos, Bojërat dhe Veshjet e rafinerive.


© copyright Balkchem 2021 | Powered by